Stempel van Masaaki Oyamada

February 10, 2013 14:54

Ja! Ik heb mijn stempel door Masaaki Oyamada gekregen!

Vrijdag had ik de eer om mijn persoonlijke stempel te ontvangen van Masaaki Oyamada. Maasaki is een beeldend kunstenaar en zijn huidige project heet 'Nice to stamp you'

Stempel_Masaaki_2


Masaaki ‘vangt’ unieke eigenschappen van mensen in beeld en maakt hier een stempel van. Om dit te kunnen doen, neemt hij eerst een kort interview af. Het resultaat van dit interview vertaalt hij in een schets, vervolgens snijdt hij met de hand een persoonlijke stempel. Deze stempel kun je na ongeveer een week ophalen of per mail toegestuurd krijgen.

Stempel_Masaaki__4
Ik ben gek op stempels. Jaren geleden heb ik bij de gemeente gewerkt en ook daar werd ik altijd vrolijk als ik met stempels aan de slag kon. Waarom ik er zo blij van word begrijp ik niet helemaal. Is het de inkt? Is het de eenvoud van de handeling van het stempelen? Ik ben blijkbaar niet de enige die lijdt aan stempelgekte, want op internet en Etsy kun je je hart ophalen als je zoekt naar een leuke stempel.

Masaaki en ik hadden afgesproken bij Mien, zijn favoriete plek om de interviews af te nemen. Ik heb vol verwondering gekeken naar de schetsen die hij in zijn boek maakte tijdens ons gesprek.

Door zijn manier van vragen stellen en kalme en vriendelijke persoonlijkheid nodigde hij uit om te vertellen wat voor mij echt belangrijk en waardevol is. Het resultaat is een ontmoeting met een bijzonder persoon en kunstenaar en met mijzelf, weerspiegeld in een door hem gemaakte stempel.

Stempel_Masaaki_3

De elementen uit het interview die hij in mijn stempel heeft verwerkt:

  • Alles maakt deel uit van een geheel.
  • We nemen allemaal ons unieke plekje in en hebben ieder een eigen rol in de ontwikkeling van het geheel.
  • Licht en donker zijn beiden even belangrijk. In je schaduw vind je de mooiste verassingen.
  • Anderen kunnen je helpen om licht op je schaduw te werpen door die eigenschappen te weerspiegelen die je zelf lastig vindt om te leven.

Masaaki heeft dit verwerkt in de stempel door een gedetailleerde vlakverdeling te maken van cirkels die in elkaar grijpen en onderdeel zijn van elkaar.

Stempel_Masaaki_1.jpg

Wil je ook een stempel laten maken over/voor jezelf, een vriend(in) of collega,

Dankjewel Masa voor deze bijzondere ontmoeting!

Tags: energiewerk, kunst

Meer posts over dit onderwerp:

comments powered by Disqus
Facebook Twitter Pinterest Plus