vilten hartje als reminder

February 13, 2013 19:58

Deze vilten hartjes hangers ♥ maak ik als een reminder om vanuit mijn hart te leven. Ik heb ze in meerdere kleuren, zodat ik bij iedere outfit een passend hartje heb. 

Cirkel_hart_2.jpg

Kracht en kwetsbaarheid

In contact zijn met je hart, betekent ook dat je in contact bent met je eigen kwetsbaarheid. Brene Brown heeft een grappige en inspirerende Ted-talk gegeven over dit onderwerp. Haar bevinding: om je verbonden en gelukkig te kunnen voelen is het noodzakelijk dat je vriendjes wordt met je eigen kwetsbaarheid. Maar hoe doe je dat?

Richt je aandacht op je hartchakra, dat is het gebied van je borstbeen ter hoogte van je hart. Voel hoe je je op dit moment voelt. Laat de emoties en gedachten die je hebt 'zijn'. Ervaar wat er door je heen gaat. Stel je nu voor dat er een eeuwige kaars brand in je hartchakra, een vlammetje dat altijd brandt, wat er ook gebeurt in je leven.

Door hiermee te oefenen zul je steeds duidelijker het verschil kunnen voelen tussen wanneer je contact hebt met je hart en wanneer niet. Wat ik heb opgemerkt is dat, hoe ellendig ik me ook voel, als ik mijn aandacht geduldig naar mijn hart breng ik onder het verdriet en de pijn ook een innerlijke 'plek' kan ervaren waar ik liefde en verbondenheid voel met mijzelf en het leven. Ik vind het heerlijk om op deze manier te mediteren en kracht en inspiratie op te doen voor mijn leven. Maar, hoe zorg ik ervoor dat ik met mijn hart in verbinding blijf terwijl ik aan het werk ben, boodschappen doe of in een situatie ben waarin ik me minder veilig voel dan thuis?

Sieraden als geheugensteuntje

hals.jpg
Ik draag regelmatig sieraden als reminder, een manier om me te helpen herinneren aan mijn intentie en bijbehorende energetische configuratie. Precies zoals ik een knoop in mijn zakdoek zou kunnen leggen.

De vilten hartjes zijn mijn draagbare en meer 'fashionable' versie van de knoop in de zakdoek. In de loop van mijn dag kan ik door de hectiek wat van mijzelf verwijderd raken. Ik ben dan alleen maar aan het 'doen' en vergeet dat er van binnen een vlammmetje brand waar ik mijn rust en zelfliefde kan vinden. Als ik een vilten hartje draag, of een hanger met rozenkwarts of kunziet, dan helpt mij dat om mijn hartscentrum terug te vinden en om me, al is het maar voor even, te herinneren dat ik Janine Koppers ben, met een ziel en met een vlammetje dat altijd brandt.

Wil jij een vilten hartje bestellen? Dat kan via het contactformulier.
(Houd rekening met een levertijd van twee weken voor kleuren die niet op de foto staan.)

IMG_2383.JPG

Bertien van Woelderen heeft een heel overzichtelijk boek geschreven over energiewerk. Een aanrader voor wie meer wil lezen over chakra's en energiewerk.

Tags: vilt, energiewerk, hart, sieraden

Meer posts over dit onderwerp:

comments powered by Disqus
Facebook Twitter Pinterest Plus