Kristalserie: Amethyst

September 26, 2013 22:36

Dit is mijn eerste blogpost in de serie over kristallen en mineralen. Ik maak graag gebruik van kristallen tijdens aura healings. Daarnaast draag ik in het dagelijks leven vaak een kristal bij me in mijn zak of als sieraad voor gezelschap en voor de energetische werking van het kristal. In deze post vertel ik over Amethyst en over mijn ervaringen met deze mooie kwartssoort.

Mijn ervaring met Amethyst

Amethystkristallen Deze steen is mijn redder in nood. Voor iedereen is er een steen die past bij zijn of haar ‘basis frequentie’. Voor mij is dat Amethyst. Het brengt mij rust en ruimte, toegang tot mijn ineerlijk weten en tot ‘ de rivier onder de rivier’: de stille energiestroom die onder de veranderlijke stroming van het dagelijks leven stroomt op haar eigen tempo. De energiestroom die, wat er ook aan de hand is, mij altijd weer voeding en vertrouwen geeft als ik me erop afstem.

Kleur: lila tot donkerpaars. gesloten tot transparant
Hardheid: 8
Klassieke chakra indeling: kruinchakra

Amethyst staat bekend om haar rustgevende kwaliteiten, deze steen stelt je in staat om met je aandacht naar binnen te gaan en wordt daarom vaak gebruikt voor meditaties.

Dit kristal helpt je om een stapje terug te doen als je omgeving je overweldigd. Om je te realiseren dat wat er ook gebeurt, jij in je kern niet aangetast kunt worden. Deze steen vergemakkelijkt het in contact komen met je hogere zelf.

Misschien zijn jouw ervaringen met amethyst heel anders! Deel ze dan vooral onder dit artikel.

Emotionele en fysiek werking


Amethyst helpt bij frustraties, irritatie en innerlijke onrust. De steen brengt ontspanning en is daarom geschikt (voor volwassenen!) voor een plekje naast je bed of onder je hoofdkussen. Amethyst helpt je te vertrouwen op je innerlijke wijsheid. Dit mineraal helpt je herinneren dat er meer is dan de stoffelijke wereld.


Energetische werking Amethyst

Amethyst punt Amethyst stimuleert de stroom van kosmische energie en helpt om de chakra’s van deze kosmische energie te voorzien. Amethyst geeft ruimte in de aura, maar kan er ook voor zorgen dat de auragrenzen wat minder duidelijk worden. Geeft kleur aan je spirituele leven.


Wanneer niet?


Heerlijk dat de Amethyst ons in staat stelt ons even terug te trekken uit de wereld voor een pauze momentje zodat we op adem kunnen komen. Maar let op! Als je een natuurlijke neiging hebt om ‘op te stijgen’ en om wat minder geaard te zijn, dan is deze steen misschien niet altijd voor jou geschikt. Ik zie aan mijzelf dat het dragen van een Amethyst eigenschappen versterkt die ik al in grote mate heb. Mijn uitdaging is om met beide voeten stevig op de grond te staan en te handelen naar mijn onderbuikgevoel. Amethyst zorgt er soms voor dat ik eerder van een afstandje de wereld en mijn lichaam analyseer dan dat ik er zelf deel van uit maak en is dus niet altijd geschikt om te gebruiken.


Wanneer wel?

Als ik stevig op de grond sta en zin heb in mijn leven dan zal het dragen en afstemmen op een amethyst ervoor zorgen dat ik mijn eeuwigheid herinner in de drukte van de dag. Deze steen zorgt ervoor dat ik bij mezelf kan komen door diep in en uit te ademen om vervolgens weer verder te gaan waarmee ik bezig was.


Amethyst in combinatie met andere kristallen

  • Rookkwarts met Amethyst fantoom uit Madagascar Amethyst met Citrien voor daadkracht en actviteit
  • Amethyst met Rookkwarts voor concentratie en focus
  • Amethyst met Aquamarijn voor astrale uittstapjes
  • Amethyst met Granaat om je leven in eigendom te nemen en te handelen vanuit je innerlijk weten. (krachtige combinatie)


Woorden

Hier, adem in... uit...
Jij bent hier en eeuwig
Ik her-inner je weer.

Wil je meer lezen over stenen? 
Lees dan eens de boeken van Judy Hall, bijvoorbeeld "De Kristallengids". 


De beschrijvingen van stenen op deze blog zijn gebaseerd op mijn eigen ervaring en niet wetenschappelijk van aard. Als je last hebt van lichamelijke of geestelijke klachten, zoek dan vooral de hulp van een arts.

Tags: energiewerk, stenen, healing, aurahealing

Meer posts over dit onderwerp:

comments powered by Disqus
Facebook Twitter Pinterest Plus