Energy-work wat is healing?

Een healing zorgt ervoor dat je beter in je vel zit. Waar we precies mee aan de slag gaan hangt af van wat jij op dat moment goed kunt gebruiken. Jouw lichaam, ziel en energiesysteem weten zelf het beste hoe en op welk gebied jij geheeld wilt worden. Dat betekent dat jij zelf verbaal, maar vooral non-verbaal aangeeft hoe jij het lekkerste in je lijf zit en in je leven staat. Healing is een heel directe manier om met je energiehuishouding aan de slag te gaan. Je kunt in een klein aantal healings bereiken waar je klaar voor bent, zonder dat er urenlange praatsessies voor nodig zijn. 

aurahealing


opbouw van het menselijk energiesysteem
Het menselijk energiesysteem bestaat uit verschillende elementen, waaronder de aura en de chakra's. 

  • De aura
    De aura is ons persoonlijke energieveld dat ons fysieke lichaam doordringt en omgeeft. De grootte van de aura hangt af van de persoon en de situatie. De aura is opgebouwd uit meerdere lagen. De belangrijkste lagen zijn de fysieke laag, de emotionele laag en de spirituele laag.
  • Chakra's
    Ieder mens 7 hoofdchakra's. Dit zijn energieknooppunten met ieder een eigen frequentie waaraan diverse levensthema's verbonden zijn.  Idealiter zijn alle chakra's met elkaar verbonden en op elkaar afgestemd. 

ruimte voor jouw energie door healing

Met een healing kunnen patronen die niet meer passen in de huidige levensituatie worden herzien. 

Een praktijkvoorbeeld
Het kan gebeuren dat er in je jeugd weinig ruimte was voor jouw eigen mening. Het resultaat daarvan zou kunnen zijn dat jouw energie niet helemaal lekker kan stromen in je keelchakra, waardoor je moeite hebt met het uitspreken van wat je nu echt vindt.

Als ik voel dat er in een bepaalde plek spanning is en ervaar dat de energiestroom wordt bemoeilijkt, dan gebruik ik mijn handen om de energie als het ware uit te kammen. Door energie van anderen te retourneren en de energie van degene die wordt geheald daarvoor in de plaats terug te laten stromen ontstaat er meer ruimte. Ruimte om te zijn en om stappen te zetten op een manier die past bij jouw voeten en bij jouw ziel. 

tijdens een healing

Iedere healing begint met een kop thee om te acclimatiseren en de dag achter je te laten.
De eerste keer reserveer ik wat extra tijd om kennis te maken en om uit te leggen hoe een healing in zijn werk gaat. Ik hoor natuurlijk graag of je voor iets specifieks langskomt. Tijdens een healing zit je rustig op een stoel. Ik vraag een aantal keren om je naam te zeggen, zodat ik me kan afstemmen op jouw frequentie.

Bij de start van de healing word je in ieder geval gegrond. Dat betekent dat je met beide benen weer helemaal in het hier en nu staat. Een ander belangrijk onderdeel is het creëren van ruimte voor jouw eigen energie. We nemen namelijk allemaal weleens wat energie van anderen mee. Als je bijvoorbeeld een heftig gesprek hebt gevoerd met iemand, dan kan het soms dagen duren voordat je het gevoel weer kwijt bent. Met een healing wordt dit proces van loslaten versneld.

Ik gebruik meestal mijn handen om te healen. Om als het ware je energiestroom te kammen beweeg ik mijn handen rustig op een afstandje van je lichaam.

healing_handen llustratie: Marit Maes

Meer weten of een afspraak maken? Neem dan gerust contact met me op.

Facebook Twitter Pinterest Plus