Training Baas in eigen energie

Leer je sensitieve intelligentie succesvol inzetten.

Deze training is voor wie bovengemiddeld veel voelt (HSPers) en effectief met zijn/haar sensitiviteit willen leren omgaan. Als je wilt leren hoe je om kunt gaan met de energie en emoties van anderen én wilt leren hoe je je bijzondere voelvermogen verder kunt ontwikkelen, past deze training bij jou.

BESCHRIJVING

Er zijn mensen van wie de blik van nature gericht is op de ander. Die voelen wanneer een project klem loopt, wat er aan schort in een organisatie, waar het aan ontbreekt bij de directie en wanneer een situatie compleet uit de hand zal lopen. Ze voelen het aan hun water of proeven het in de lucht, maar kunnen niet altijd in woorden uitdrukken wat zij ervaren en waarom.

Deze voelers, empaten, extra ontvankelijken of (hoog)sensitieven nemen meer waar dan er bewust met hen wordt gedeeld. Ik noem ze veelvoelers. Ze maken als vanzelf diep contact met een ander en gaan er soms vanuit dat anderen dat ook (zouden willen) doen. Zij zijn de mensen die met een voet in de onderbewuste onderstroom staan van een relatie, de organisatie of van een samenleving in groter verband. En juist die onderstroom maakt dat ze af en toe kopje onder gaan, met burn-out of overspannenheid als mogelijk gevolg. De grote uitdaging is om te voelen wat er te voelen is, te vertrouwen op innerlijk weten, de sensitieve informatie te vertalen naar een passende actie en intussen zelf fier overeind te blijven lopen

Voor wie veel voelt en diep wil werken is het belangrijk om:

  1. Te bouwen aan stevig fundament en voedende basis voor jezelf  – Door diep te wortelen, je eigen grenzen te  voelen, kennen en kunnen aangeven en je eigen ruimte in acht te nemen. Elke. Dag. Weer.
  2. Te breken met overtuigingen die het vertrouwen op het innerlijk weten in de weg staan.
  3. Een bewustzijn te ontwikkelen van waar je op leegloopt, van oplaadt en waar je zoveel van hebt dat je ervan overloopt. Om te kunnen voelen wanneer je in je kracht staat en waardoor. Veel-voelers en hun omgeving hebben er baat bij om te leren herkennen wat van henzelf is en wat van een ander.
  4. Te leven en werken vanuit bezieling. Je hoeft dit diepe pad niet alleen te bewandelen. Er zijn collega-veel-voelers, muziekstukken, prachtige wolkenluchten en geweldige (huis)dieren om je mee te verbinden. Die als krachtbron kunnen dienen om je op te laden om weer geïnspireerd en met een vol hart aan het werk te gaan.

Het vergt enorme kracht om diep geraakt te kunnen worden. Mee te voelen met een ander. Empathisch te zijn. Zorg er dan ook voor dat die kracht de tijd krijgt om weer aangevuld te worden en zeg nee als de koek eigenlijk op is. In het vliegtuig worden instructies gegeven om éérst het eigen zuurstofkapje op te doen en dan pas die van een ander. Dat is lastig voor veel-voelers. Zij kunnen gemakkelijk door externe prikkels met hun aandacht buiten hun lichaam terecht komen en zodanig vergeten dat ze er zelf ook nog zijn, dat zij alleen maar oog hebben voor de behoeften van een ander.

Speciaal voor veelvoelers heb ik de training Baas in eigen energie ontwikkeld. Samen met een groep doorloop je de vier stappen: bouwen, breken, bewustzijn en bezieling, en leer je oefeningen om zelf je energie beter te beheren en je sensitieve kwaliteiten te versterken.

Iets voor jou? Neem contact met mij op voor meer informatie. Of meld je aan via Haagse Hoogvliegers.

Locatie
De training vindt plaats in Nassauparc, Nassaulaan 13 in Den Haag.
Facebook Twitter Pinterest Plus